Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Match: Testklassen gezocht

 bit.ly/triangel-match

Kinderen zijn dol op programmeren.  Dit ondervind ik als ik met mijn kinderen werk met code.org of de activiteiten van CS Unplugged.  Om te leren programmeren, heb je niet altijd dure investeringen nodig.   

De bekers van Thinkersmith waarvan ook een Nederlandse vertaling bestaat, triggerden mij om zelf een idee rond coderen uit te werken, omdat ik ervaarde dat mijn kinderen nog meer uitdagingen wilden.

Het resultaat is Match geworden.  Een MATCH is een figuur die met lucifers wordt gelegd op een rooster.  Deze MATCH wordt gevormd met een taal die bestaat uit instructies die samen een code vormen.   Ik heb het concept opgevat als een geprogrammeerde instructie, waarbij heel eenvoudig wordt gestart, maar het niveau telkens iets moeilijker wordt.

Match is in zijn eenvoudigste vorm haalbaar vanaf 8-9 jaar, maar zal voor kinderen van 12 jaar ook uitdagend genoeg zijn in een hoger niveau.

Match is volledig nieuw.  Daarom zoek ik collega's die Match willen uittesten in hun klas.  Via deze link krijgen de kinderen een stappenplan te zien, maar je kan dit stappenplan ook afprinten via deze link.  Zo heb je helemaal geen PC of tablet nodig.  Voor de rest heb je enkel een drietal roosters nodig en een doosje lucifers per groep.

Reacties kan je kwijt via match@triangel.be of facebook.com/triangel.match   Ik ben echt benieuwd hoe jouw kinderen Match ervaren.  Ik wil je alvast ook van harte bedanken om Match op de testbank te leggen met jouw klas en om Match te willen verspreiden via jouw sociale media.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.