Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Auditief dictee

Afbeeldingsresultaat voor auddic

Verschillende gebruikers stuurden  een mail dat het auditief dictee van Digitee niet meer te beluisteren is.  Wegens tijdsgebrek heb ik dit probleem een paar maanden laten liggen, maar nu kan ik met plezier meedelen, dat de 3200 woorden die mijn dochter heeft ingesproken, terug te beluisteren zijn.  Of dit programma nog lang zal werken, weet ik niet.  Het werd geschreven in Flash en deze tool wordt binnenkort niet meer ondersteund door moderne browsers.  Ik heb de intentie om het programma te herschrijven in javascript en html5, maar dit zal wel nog even op zich laten wachten.

Via de Infoknop op het beginscherm, kom je terecht op een website waar je de handleiding van het programma kan naslaan.  Je vindt er ook een overzicht van de 315 woordreeksen die in het programma aanwezig zijn.  Elke woordreeks is gekoppeld aan een getal.  Door dit getal in te geven in Digitee, kan deze woordreeks als dictee worden beluisterd.  43 oefent bijvoorbeeld de voorvoegsels be-, ge- en ver-. Klik je op het leerjaar in het blauw, dan kan je alle woordpakketten downloaden als een PDF-bestand.  Op die manier kunnen de leerlingen ofwel het dictee voorbereiden, ofwel kunnen zwakke leerlingen op de lijst het woord zoeken en kopiëren dat gevraagd wordt.

De meerwaarde van het programma is dat kinderen een woord niet verkeerd kunnen intikken.  Bij een verkeerde letter, wordt deze rood en wacht het programma tot de juiste letter wordt ingetikt. Op die maniier kan het kind geen verkeerd woordbeeld zien.

Er bestond ook een visueel dictee, maar omdat dit programma niet foutloos werkte, wil ik er geen energie meer insteken om de fouten eruit te halen.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.