Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Hou de batterij gezond van jouw laptop

Amilo S 1520Ik heb met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht (dat eigenlijk al is begonnen) een nieuwe laptop gekocht, want mijn jarige dochter Aagje krijgt straks mijn 'oude' laptop mee naar Gent.  Ik heb gekozen voor een Amilo S 1520 van Fujitsu-Siemens, omdat het een kleine laptop is met alle mogelijkheden van een grote desktop.  Met zijn 12 inch scherm past hij makkelijk in mijn schooltas of rugzak als ik met de fiets naar één van mijn scholen trek.

Van de verkoper kreeg ik bij aankoop de volgende tip mee die ik u niet wil onthouden: om de levensduur van de batterij zo lang mogelijk te houden, werk je best niet met de batterij in de laptop als die aangesloten is op het elektriciteitsnet.  Gebruik je de batterij, werk dan met de laptop tot de batterij volledig leeg is.  Daarna laad je ze terug volledig op.

Je leest wel dat batterijen geen geheugen meer hebben, maar dat klopt eigenlijk niet en dat heb ik ook gemerkt bij mijn vorige laptops (ik vernieuw om de twee jaar),  na twee jaar is de levensduur van mijn batterij met de helft gedaald. 

Ik heb ooit nog eens gelezen dat je een slechte batterij terug kan optimaliseren door hem 24 uur in de diepvriezer te leggen en dan te laten ontdooien in wat huishoudrolpapier. Ik heb dit met verschillende slechte batterijen al gedaan en het lukt bij mij één op de vijf keer. Toch altijd 20% kans dat je het winnend lot trekt.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.