Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Ouderavond via de computer volgen

 

Donderdagavond is het ouderavond in de Ark van Oekene.  In het tweede leerjaar zit een ouder die mindervalide is en daarom niet naar de derde verdieping kan gaan waar het tweede leerjaar gevestigd is.  Daarom kreeg ik de vraag of het mogelijk was of de ouder het contact kon meevolgen op het gelijkvloers via beeld en klank op een computer.  Vorig jaar had ik deze vraag reeds gehad en toen had ik het opgelost door gebruik te maken van MSN.  Nadeel van MSN was dat de verbinding soms wegviel en dat de beeldkwaliteit niet zo schitterend was, omdat ik gebruik maakte van een webcam.  Omdat het technisch mogelijk moet zijn om video te streamen over het eigen netwerk, ben ik op zoek gegaan op het internet of dergelijke programma's bestaan.  Ik heb het sharewareprogramma SuperVideoCap gevonden op www.mysupersoft.com.  Met dit programma kan ik inderdaad video streamen over ons eigen netwerk.  Beeld en klank komen wel zo'n 10 seconden achter, maar daar zal de ouder normaal geen last van hebben.

Dit is het stappenplan dat ik gebruikt heb:

1) Sluit een videocamera aan via firewire of USB aan de computer in de klas.

2) Als Capture Device staat bij mij Microsoft DV camera en VCR 

3) Omdat ik geen geluid kon horen, heb ik hiervoor gebruik gemaakt van mijn webcam met ingebouwde microfoon.  Daarom staat bij Audio device: USB camera.

4) Eventueel kies je voor Video en Audio Compressor, dit levert iets mooiere beelden op

5) Onder het tabblad Advanced Setting/Broadcast klik je op de knop Broadcast! Als je op de knop How! klikt zie je het IP-adres dat je moet ingeven op de andere cliëntcomputer.  Bij mij was dit  mms://10.0.0.10:8080.

6) Volgens de handleiding mag je dit adres intikken in de browser van de computer die je op afstand gebruikt, maar dit lukte niet bij mij.  Daarom heb ik de Windows Media Player geopend en in het menu Bestand en URL-openen, heb ik daar het adres ingegeven. Dan kreeg ik perfect beeld en iets mindere klank.

7) Wie niet over een videocamera beschikt, kan natuurlijk ook gebruik maken van een gewone webcam, maar mijn cammetje is niet zo lichtgevoelig, zodat het beeld te donker was.  Met een echte videocamera is het beeld veel beter.

Hier kan je de software downloaden: http://www.mysupersoft.net/SuperVideoCap.exe

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.