Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Kl-o-k installeren onder Vista

In veel vrije basisscholen wordt Kl-o-k vaak gebruikt in de kleuterklas. Kl-o-k is een agendaprogramma waarmee kleuterleerkrachten hun BC bijhouden.  Ik heb in het verleden slechte ervaringen gehad met de installatie.  Onder Windows 98 was dit een echte ramp.  Het lukte wel op een maagdelijke computer, maar computers in het onderwijs zijn dit zelden.  Onder Windows XP lukte het meestal wel, maar ook hier zorgde de SQL-server die altijd standaard wordt geïnstalleerd soms voor onvoorziene problemen.  Laten we zeggen dat bij XP het programma 9 op de 10 keer goed draait.  Kl-o-k en Vista bleken in eerste instantie niet compatibel, maar deze week kregen we een mail van het VVKBaO met twee stappenplannen:

2007-10-22 Stappenplan installatie Kl-O-K voor Vista Home Basic
Pagina: De Kl-o-k

2007-10-22 Stappenplan installatie Kl-O-K voor Vista Ultimate
Pagina: De Kl-o-k

Mijn eerste probleem was: Welke versie moest ik kiezen? Op de computer stond als versie Home Premium (kan je opvragen door met de rechtermuisknop te klikken op Deze computer) Ik koos voor de eerste handleiding voor Vista Home Basic. Pech: ik kreeg geen toegang tot het startprogramma.  De CD bleef vijf minuten draaien, met daarna de mededeling dat ik geen toegang kreeg tot start.exe. Dan maar de tweede handleiding ter hand genomen (figuurlijk bedoeld, want ik las het PDF-bestand op het scherm van een andere computer) Nu lukte het wel, maar ook deze keer draaide de CD-ROM vele toertjes in een hoog toerental, zodat ik eerst dacht dat de tweede poging ook gedoemd was om te mislukken.  Na de installatie is het stappenplan niet helemaal duidelijk.  Op een bepaald ogenblik mag je de computer niet opnieuw opstarten.  Ik klikte op Nee. In het stappenplan staat dat je eventueel twee maal op nee moet klikken omdat het ontwikkelingsplan ook nog geïnstalleerd moet worden, maar in het volgend scherm zag ik enkel volgende of Annuleren, dus hier was het stappenplan niet duidelijk: Moest ik nu het Ontwikkelingsplan bijwerken of niet? Ik heb gekozen voor niet en het stappenplan verder gevolgd.

Op het einde moet een update 2.5 gedownload worden, maar in het stappenplan wordt niet vermeld waar je die update vindt. Op de website van het VSKO is een pagina gewijd aan Kl-o-k:

http://ond.vsko.be/portal/page?_pageid=1514,1378098&_dad=portal&_schema=PORTAL

De update kan je hier terug vinden:

http://ond.vsko.be/pls/portal/url/ITEM/7B91F157408A43DFACDF943D1F96A181

Voor de rest klopte het stappenplan.

Het is wel belangrijk dat je Kl-o-k steeds opstart als administrator, want eerst kon ik de reservekopie niet terug plaatsen, omdat ik gewoon het programma vanaf het bureaublad had geopend via dubbelklikken.

Conclusie: Kl-o-k draait inderdaad op Vista, maar het heeft heel wat voeten in de aarde om het draaiende te krijgen en een gewone leerkracht zal dit nooit tot een goed einde kunnen (lees: durven) brengen. Jammer dat de ICT-coördinatoren die al overbevraagd zijn, dit telkens in orde zullen moeten brengen.  Hopelijk komt er binnenkort een nieuwe installatie uit, die al deze problemen opvangt.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.