Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Digitee

 http://www.arkorum.be/ark/patrick/web_digitee/

Vijftien jaar geleden, in 2004 lanceerde ik Digitee voor ons onderwijs en het was van bij de start een succes.  DIGItee is een samentrekking van de woorden DIGITAAL en dictee. DIGItee bevat de volledige leerstof spelling van het basisonderwijs. Het programma maakt gebruik van 3634 woorden en 315 woordreeksen. De woorden werden digitaal ingesproken en verwerkt als mp3-bestanden, zodat de overdracht over het internet een fluitje van een eurocent is. De woordreeksen bestaan uit twee delen: 185 reeksen met woorden rond een bepaalde spellingsmoeilijkheid (bv woorden met ij of ei) en 130 woordpakketten met gevarieerde spellingsproblemen, gerangschikt volgens leerjaar.

Digitee werd geschreven in Flash, een programmeeromgeving die eind 2020 niet meer ondersteund wordt door moderne browsers.  Digitee werd niet verder ondersteund en is bij het afsluiten van een server niet meer online sedert een paar jaar.  

Maar omdat ik nog regelmatig mails krijg of Digitee nog bestaat, ben ik op het einde van deze vakantie aan de slag gegaan om Digitee volledig te herwerken in html5 zodat het opnieuw door moderne browsers zoals Firefox, Chrome of Edge wordt ondersteund.  Het wordt een werk van lange adem, want programmeren vraagt tijd en die tijd wil ik niet altijd meer vrij maken omdat ik andere prioriteiten heb.  Mijn computergebruik stond deze vakantie op een laag pitje en ik heb ervan genoten.  Maar ik wil je via deze weg op de hoogte houden van de vorderingen.  Zo leg ik ook een beetje druk op mezelf.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.