Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Klas bijt hond: de boekentas

Ren Vlaanderen Kortrijk en de ICT-stuurgroep Bisdom Brugge hebben op http://klasbijthond.blogspot.com een ICT-project uitgewerkt.  Het is de bedoeling dat allerlei soorten videofilmpjes worden gemaakt in analogie van Man bijt hond. Als voorbeeld heb ik vandaag het item De boekentas uitgewerkt  met de leerlingen van één van mijn basisscholen.  Kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het eerste leerjaar werden door de verborgen camera gefilmd, terwijl vier leerlingen uit het zesde leerjaar de jonge leerlingen aan de praat hielden.  Ik heb de boekentas wel vervangen door een pop, omdat een pop meer interactie toelaat met de kinderen.

Op het einde van de film zie je de techniek achter het filmpje.  Achter de pop staat een luidspreker opgesteld die verbonden is met een laptop.  Op de laptop is een eenvoudige microfoon aangesloten.  Aan de zijkant stond open en bloot mijn videocamera opgesteld, maar geen enkel kind had dit door.

Vooraf werden de leerlingen van het zesde en de leerkrachten gebriefd.  De leerkrachten zouden telkens een kind sturen naar een leeg klaslokaal om een rood prikmatje te halen. De zesdeklassers moesten de kinderen eerst op hun gemak stellen, maar de rest was improvisatie.

Het kind dat telkens popcorn antwoord op de vraag hoe het heette, was bezig in de klas popcorn te maken met haar leerkracht.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.